۵۰ مسجد سراسر کشور واجد شرایط ثبت جهانی هستند بهشت کوچک در این دنیا | بررسی دستوراتی که کانون خانواده را گرم‌تر می‌کند چه صحن‌هایی از حرم مطهر امام رضا(ع) پس از انقلاب ساخته شد؟ فرایند ورود به حوزه کارگزاری حج و زیارت بازدید ۴۰۰ هزار نفر از موزه‌های حرم امام‌رضا(ع)، در نیمه نخست ۱۴۰۴ ماجرای انتقال اشتباهی پیکر شهید «عبدالصمد فخار» به مشهد تربیت ۱۰۰ هزار حافظ قرآن تا پایان سال ۱۴۰۴ پیام تسلیت آیت‌الله اعرافی درپی شهادت امام‌جماعت مسجد بقیه‌الله(عج) تهران حرم امام رضا (ع) در ۵۰ سال پیش چه شکلی بود؟ پیام رئیس بنیاد شهید به مناسبت روز نیروی انتظامی تولیت آستان قدس رضوی: تجاوز رژیم صهیونیستی با پاسخ کوبنده ایران روبه‌رو می‌شود تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کار امکان‌پذیری است نماز خوب، زندگی خوب می‌سازد نخ تسبیح همبستگی اجتماعی | شهرآرا برخی از کارکردهای فراوان نماز در زندگی افراد را بررسی می‌کند نمایش بزرگ میدانی «۱۸۰۰۱» تا ۱۵ مهر ۱۴۰۴ تمدید شد | استقبال بی‌نظیر مشهدی‌ها از یادواره شهدا از دیدگاه قرآن، شهدای مقاومت چه ویژگی‌هایی دارند؟ حاجت شهید باقری که امام رضا(ع) زود برآورده کرد پیکرهای شهدای تازه‌تفحص‌شده دفاع مقدس فردا (۱۳ مهر ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شوند «بارگاه خورشید»؛ روایتی مستند از تاریخ و معماری حرم امام‌رضا(ع) آغاز پیش‌ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۵ در نیمه دوم مهرماه امسال
سرخط خبرها

درس‌هایی از نهج البلاغه | در ستایش امنیت

  • کد خبر: ۳۲۹۰۷۴
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۷
درس‌هایی از نهج البلاغه | در ستایش امنیت
دومین مأموریت حضرت‌علی (ع) به مالک اشتر این بود که فرمودند: «وَ جِهَادَ عَدُوِّهَا» یک مأموریت کلان مبارزه با دشمنان مصر است.

در قسمت‌های قبل گفتیم که امیرالمؤمنین (ع) چهار مأموریت برای مالک اشتر در اداره کشور مصر بیان می‌کنند. درباره مأموریت اول فرمودند: «جِبَایَةَ خَرَاجِهَا» یعنی مالیات را جمع‌آوری کنید.

دومین مأموریت حضرت‌علی (ع) به مالک اشتر این بود که فرمودند: «وَ جِهَادَ عَدُوِّهَا» یک مأموریت کلان مبارزه با دشمنان مصر است. به‌هرحال اگر دشمنان نترسند و دفع نشوند، همه زحمت‌ها هدر می‌رود. امنیت عدل نان است. یعنی قرآن وقتی می‌خواهد بحث عبادت را مطرح کند، دو چیز را می‌گوید باید باشد تا مردم عبادت کنند و از آنها انتظار عبادت داشته باشند.

«فَلیَعْبُدُوا رَبَّ هذَا البَیْت الّذی أَطعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَ آمَنَهُمْ مِنْ خَوفٍ»

«پس (به شکرانه این نعمت بزرگ) باید پروردگار این خانه را عبادت کنند؛ پروردگاری که آنان را از گرسنگی نجات داد و از بیمی [که از دشمن داشتند]ایمنی‌شان بخشید.» (سوره قریش: آیات ۳ و ۴)

باید عبادت کنند پروردگار این خانه را؛ خدایی که شکم آنها را سیر کرد و ترس را برطرف کرد و برای آنها امنیت را به ارمغان آورد. آن وقت می‌گوید عبادت کنید.

امنیت بسیار اهمیت دارد. راهبرد کلان امنیت هم ترساندن دشمنان است.

«وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا استَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِبَاطِ الخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللهُ یَعلَمُهُم وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَ أَنْتُمْ لَاتُظْلمُونَ»

«و شما (ای مؤمنان) در مقام مبارزه با آن کافران، خود را مهیا کنید و تا آن حد که بتوانید از آذوقه و تسلیحات و آلات جنگی و اسبان سواری زین‌کرده برای تهدید و تخویف دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید و نیز برای قوم دیگری که شما بر (دشمنی) آنان آگاه نیستید (مراد منافقان‌اند که به‌ظاهر مسلم و در باطن کافر محض‌اند) و خدا بر آنها آگاه است؛ و آنچه در راه خدا صرف می‌کنید، خدا تمام و کامل به شما عوض خواهد داد و هرگز به شما ستم نخواهد شد.» (سوره انفال، آیه ۶۰)

خداوند در قرآن کریم می‌فرماید بترسانید دشمن خدا را و دشمن خود را. آن موقع قرآن می‌گوید که اسب‌های جنگی آماده داشته باشید تا دشمن بترسد. الان باید شهرک‌های موشکی آماده داشته باشید و موشک‌ها را به رخ دشمن بکشانید.

به‌هرحال اگر امنیت نباشد، هیچ چیزی ثبات و استقرار نخواهد داشت. اولویت اول دفع شر دشمنان و ایجاد امنیت است تا همه زیرساخت‌ها سالم بماند و برنامه‌ریزی‌ها صورت بگیرد. امنیت یکی از چیز‌هایی است که بدون آن زندگی گوارا نیست و نعمتی است که گفته‌اند آدم‌ها قدر این نعمت را نمی‌دانند.

ان‌شاءا... که قدردان نعمت امنیت باشیم و آن را با حفظ وحدت و اتحاد و راهبرد ارعاب و ترساندن دشمنان حفظ کنیم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->